onsdag 9 januari 2008

Alla som inte generaliserar är tråkiga

2007 var året då vi fick lära oss att alla som inte dansar är våldtäktsmän. Nu har Maskinens fantastiska låt blivit polisanmäld av en 32-årig man från Karlstad. Han tycker den är kränkande.

En 32-årig man från Karlstad. Varför är det så lätt att föreställa sig honom?
Singel (sedan 1999). Egen lägenhet. Flatscreen. Stor DVD-samling. Bearnaisepizza. Bögfobi (tycker det var rätt åt Andreas Lundstedt att han fick AIDS: "han får väl skylla sig själv när han är bög!?"). Sportintresserad men har aldrig varit speciellt duktig själv (lirar Korpfotboll med gubbarna från jobbet. Man han spelar mest för ölen i bastun, och för att få "käfta med turklaget". På vintern lirar de innebandy, men det tycker 32-åringen är lite "bögigt", en "kärringsport", och är sällan med.) Spelmissbrukare (har en 13 rätt-tröja). Ett lindrigt alkoholmissbruk (som han stoltserar över). Syns ofta på O'Learys i Karlstad; vid sidan av dansgolvet med en öl i handen, i jeans och instoppad skjorta modell 2002. Strax efter klockan ett går han hem ensam, tio meter bakom den där tjejen han inte kunnat släppa blicken från. Hon dansade så fint.

Alla som inte dansar är våldtäktsmän, speciellt om du är en 32-åring från Karlstad.

32 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt underhållande läsning! "Tog orden ur min mun" Vilken stackare som har såpass mycket fritid att han faktiskt anmäler låten. Bra skrivit!

Anonym sa...

Haha, sitter på jobbet och läser din blogg med ett stort flin, kan inte hålla med mer. Folk som hakar upp sig på dessa små saker har haft ett händeselöst liv och är allmänhatare.

Anonym sa...

Galet bra skrivet!
Att låten är den sämsta skiten som någonsin kommit från sverige är en annan femma....

Anonym sa...

Jo, möjligt att det är fånigt att generalisera. Dock tycker jag definitivt att man kan ta upp syftet med låter. Varför jag stör mig på låten är snarare för att den urvattnar själva handlingen våldtäkt. Klart man ska ta makten över orden, men jag undrar om det här är rätt sätt. Dock... Dammit vad svängig låten är

Anonym sa...

Kan jag känna en doft av etnomasochism?

Anonym sa...

Tack! Precis så verkar det vara...

Anonym sa...

Låt oss generalisera mera :D SJukt humoristiskt skrivet och jag blir så glad över att fler ser hur löjlig den där stackaren verkligen är.

Själv så såg jag honom som hemmaboende hos sin mamma. :p

Anonym sa...

Man kan ju säga att det finns bra mycket värre låtar med värre texter än "Alla som inte dansar"
Visst kan man ta illa upp för vissa låtar men det är inte direkt så att "maskinen" är helt seriösa när de sjunger låten...

Anonym sa...

du är så sjukt jävla klockren! cred till dig! så jävla rätt skrivet. vem orkar ens anstränga sig får att anmäla låten?

Anonym sa...

Varför bry sig om en låt? Det är väl bara att han skiter i den och lever vidare... torrboll! Grymt skönt sound, dock suger texten men den passar till soundet. MVH Blä

Anonym sa...

Rolig blogg hörru. Behöver nya bra bloggar att läsa, tack.

Anonym sa...

hahaha.... Jag skulle kunna ge vad som helst för att se vem denne person är.

Det roliga är ju att han känner sig kränkt. Då är det ju iofs tveksamt om den bilden stämmer in som du presenterar. Den trångsynta bondiga homofob-stereotypen brukar inte ha den orken att slänga iväg ett mail eller ringa ett samtal som stör deras vardag.

Jag tror kanske mer det som nämndes innan- bor med sin mamma, jobbar på nåt plåtslageri, kallar sig gärna GAMER då hans största hobby är att spela tv-spel.

Någon gång i månaden tar han sig ur sin tv-spelande grotta och hänger med sina andra gamers på den lokala puben. Har sakta börjat ge upp tanken på en kvinna då hans film/tv-spels repliker inte fungerar.

Raggar endast vid baren då hans självförtroende är nedtryck.Senast han tog ett danssteg var vid den obligatoriska mellanstadie-dansen.

Anonym sa...

Jag förstår inte vad det är för fel på bernaisepizza?!
/is

Anonym sa...

Håller med tidigare kommentar om att handlingen urvattnas i och med att man tar in en sådan handling i populärkulturen och gör vardagsmat av den. Nästa låt: Alla som inte rappar är pedofiler.

Anonym sa...

Riktigt pinsam låt!

Nästan lika pinsam blogg...

Anonym sa...

HAHA!! din blogg är ett skämt,
likaså maskinen haha lyssnar flitigt på hiphop och skull inte
vilja kategorisera han som rappare utan som snook pophop inget annat samt att texten är urusel, kunde lika gärna varit alla som dansar är våldtäcktsmän för dom tafsar på tjejer som inte vill bli rörda osv osv ..så Maskinen är nog våldtäcktsmannen inte 32 åringen ..
big up 2 ma self and fuck this blogg GOOOON!!!

Anonym sa...

Varför känns det som personen som skrev innan mig var 32 åringen från Halmstad =)

Anonym sa...

karlstad*

Anonym sa...

Haha, jag kan se mannen framför mig XD

Anonym sa...

ELLER så är han en vanlig snubbe (trots sin värmländskhet, som jag fördömmer som sveriges Texas i vanliga fall) som möjligen äter sin flottiga pizza med belåtenhet tills den dag han hör en så pass engagerande låt som Alla som inte dansar..och vill spy upp skiten över allt och alla, med sås och allt, när han strax inser att hans hembyggd, liksom många andra långt för mycket tar dessa textrader på större allvar än vad som bör. Han står säkerligen som ett fån i ena hörnet av eventuellt diskotek o smuttar på sin Jäger redbull, den 19 i ordningen när han pekas ut av hjärndöda dansande apor i chica dräkter som våldtäktsman, hans situation som gravt blyg ensam man försvåras otvivelaktigt av att ett helt dansgolv tar till sig det bedrägliga knepet Maskinen använt sig av, i rent PR-syfte, går överstyr, och han tillsammans med många andra krakar som av en rad olika anledningar inte vill, kan eller vågar dansa får det bra mkt jävligare att förhålla sig till de redan infekterade landsortskossornas oefterhärmliga längtan av att vara några bondska svennedrängar från stjärthålet STHLMS dyrare salonger till lag och lydnad. Etter värre blir det strax när han även ser samma scenario spelas upp, nu med gossar i 13-17 års åldern, som sin grava finnighet till trots vågat sig ut till den lokala dansbanan för att få en glimt av klassens snyggaste puma med hennes hov, pekas ut, halvt skämtsamt, halvt allvarsamt pga pekarnas brist på realisering av att det kanske bara är en PRtext, gjord mest som ett trix att få massiv uppmärksamhet, och således får en massakrering av deras redan svaga röster - de saknar ju trots allt de attribut som krävas kan av ovan nämda slavar av mode, Se&Hör mentalitet och karriärsism trots nollkunskap, såsom våldtäckare - och det vet ju den beläste vad ordet hos eventuell våldtäktsman är värt i samhållets ögon, skyldig eller ej (jfr Billy Butt fallet, som får mig att vilja skära ut tungorna på de skyldiga). Kanske dessa faktorer kan leda till att den här, enligt din fantasi, bonniga 32 åringen från Karlstad, går till angrepp. Inte så mkt förr att skada Snook, utan för att skydda sig själv undan apornas planet.

Franco, allmänhatare


ps, hahaha, vilken jävla nolla du måste vara, skribent bakom inlägg 14:29, haha, du får mig verkligen att tappa hopp om oss alla. - "Haha, sitter på jobbet och läser din blogg med ett stort flin, kan inte hålla med mer. Folk som hakar upp sig på dessa små saker har haft ett händeselöst liv och är allmänhatare." Jadu, sitter på JOBBET och läser bloggar? Vem lider av händelselöst liv? Läser du överhuvudtaget bloggar bör du nog se till att hålla käften alternativt skriva avhandlig om vad händelselöst leverna utan stimuli kan innebära. Hakar upp sig på småsaker, säger du och bara måste lägga in en kommentar? Se dig i spegeln.

Ärret sa...

Vackert! Ack så vackert! Faktum är att den typen av man du beskriver faktist har ett namn. Dom kalas för "birasvennar" och dom har jag själv bloggat om för ett tag sen.

http://lurigt.blogspot.com/2007/04/birasvennen-fr-den-som-orkar-lsa.html

Anonym sa...

Fy fan va de finns pinsamma människor. Och då menar jag inte mannen som amälde den skitlåten

Die Quelle sa...

Oups, tydligen ett känsligt ämne med tanke på alla sura kommentarer, i vissa fall barockt långa. Tycker det var riktigt roligt skrivet.

Anonym sa...

Hej tänkte bara säga att den dära 32 åringen är värkligen töntig,visst texten har lite grov text men 32 åriga manen verkar inte veta när folk tar det på skoj.
Ok Mskinen tar det ju inte så serieöst jag säger bara så här bloggen är nicet skrivet och Han manen ska jag säga en sak till SKAFFA ETT JÄVLA LIV

Anonym sa...

Skulle nog påstå att dom flesta som skrivit kommentarer, samt bloggaren, är några av dom omognaste hycklare jag läst på länge. Patetiskt.

Anonym sa...

Ok, kanske löjligt att anmäla men det gör inget om det blir så att låten inte får spelas för den är nog det värsta skit jag hört på länge

ha det gött!

Anonym sa...

Enligt lag får man skriva och säga vad man vill, så länge man inte, ja vad?

Om du skriver en låt som "avses" spelas på ett dansgolv bland människor som i vissa fall är druckna,dvs; omogna, agressiva eller känslosamma så måste man vara i nedre skicktet av svensk hipphoppkultur, dum eller rent av pundad för att INTE fatta att någon kan känna sig kränkt.

Men, ett annat exempel.
Om jag skickar en bibel till en muslimsk familj varie dag i ett år, så ska du se att jag får en anmälan på mig efter ett tag, förtryck mot folkgrupp, förargeveckande betéende eller dylikt. budskapet i bibeln konternuerligt upptryckt i trynet på en muslim, klart han blir arg! MEN DET FAN INTE JAG SOM SKRIVIT BIBELN!

Så om du är denna 32åring, gå och snacka med personalen och säg att du inte trivs när de spelar den låten. Bryr det sig inte så gå där ifrån (menar INTE att muslimska familjen ska flytta för att sluta få min bibel,det är deras hem, men man kan dra parraleller ändå), men ge fan i författarna, de har tryckfihetslagen bakom sig.

Hur skulle det se ut om jag (ateist) anmäler svenska kyrkan för jag inte tycker om det som står i bibeln...

Anonym sa...

Hejsan!
Jag har många åsikter om det här. Kan ju börja med att säga att jag är 19 år och pluggar radioproduktion.
På högskolan håller vi i en egen studenradio. Denna låt var våran "veckans singel" ett par veckor innan jul. Alla älskade den, våra lyssnare, vi på radiostationen. När vi dessutom har lyssnat på den har det varit på högsta volym. Har varit låten vi alltid har önskat. Och visst, texten kanske inte är den bästa. Men lyssnar man på texten förstår man ju att allt är ironi. Dessutom har jag själv blivit våldtagen och tar inte åt mig överhuvud taget. Skulle inte falla mig in att någon som står bredvid dansgolvet är en våldtäktsman. I just det här fallet är det bara ett uttryck, ett slang för någon som är tråkig. Jag har hört uttrycket förut och det är inte direkt nytt. Så egentligen tycker jag bara synd om den här 32-åringen som inte kan ta lite ironi. Kanske är han en våldtäktsman själv och tar därför åt sig? Eller så tänker han på stackars ungdomstjejer som kan tro illa om killarna som inte vågar dansa. Men jag är en av ungdomstjejerna, och jag tänker inte så!

Mycket bra blogg i övrigt, borde finnas fler såna!

Anonym sa...

Du är för tragisk.. Alla är vi olika! Det du finner roande kan faktiskt, hör och häpna, vara djupt kränkande för andra! Tycker dock själv låten inte är så märkvärdig. Bara fruktansvärt kass.. "hits for kids"-klass!

Anonym sa...

Alla bloggare är våldtäktsmän!ät bajs

glamflikka sa...

låter som en jävel jag bodde inneboende hos en gång.

Godiva sa...

Du är för bra!