onsdag 20 februari 2008

Personen som gjort detta mysiga collage har alltså gått minst tre år på högskola, och kan bli ditt barns första lärare

4 kommentarer:

Polyfoni Kakafoni sa...

Nä... Åh, stackarn! Nu ska vi inte vara såna.

Mikael sa...

Jag vet att det känns lite 1998 att gnälla över särskrivare. Men alltså ibland kan jag bara inte blunda och gå vidare. Vi befinner oss för sjutton på en skola! Hundratals lättpåverkade elever ser denna skylt varje dag! Och hur kommer det sig att ingen gör något åt det? Jag som fattig vikarie kan ju inte slita ner collaget och börja domdera över lärarnas språkkunskaper. Jag är ju i behov av alla jobb jag får. Jag har inte råd att bränna min broar. Men någon med fast tjänst borde väl kunna ta tag i det pinsamma inslaget.

Illa. Otroligt illa.

Anonym sa...

KILL IT KIIIIIIIIIIILL IT!!!!!!!! Det är din plikt att förstöra det. Förbannelse över dessa sociala regler som förbjuder dig att ens påpeka det.

Polyfoni Kakafoni sa...

Det sägs att barn och ungdomar har blivit bättre på att stava men sämre på att skriva ihop. Det antas bero på att ungar nu använder ordbehandlingsprogram på datorer. Programmen rättar stavfel men reagerar inte på särskrivningar. Allt enligt programmet Språket på P1. Men det är nog inte hela sanningen. Tror att det handlar om attityder också. Dyslexi i vissa fall, ja, men ofta simpelt ointresse för korrekt svenska. Jag blir arg när jag hör folk försvara stavningsslarvet med att det är "innehållet som räknas". Det ena utesluter väl inte det andra?!

(Om jag får några ungar ska de få fjäderpennor, skrivhäften och bläck i julklapp. Varje år. Det är bara att bita ihop och se tacksam ut, haha!)