söndag 1 juni 2008

I Got A Story To Tell

Eftersom det här är årets stora festhelg i Umeå har det även kommit upp några bilar från Kramfors. En blev stoppad av polisen utanför Örnsköldsvik, men fick fortsätta med en varning. Tur var väl det. Annars hade vi inte kunnat sitta och snacka skit igår. Blir lätt så när man umgås med de riktigt gamla vännerna, Kramfors finest, de som varit med sedan vi trodde att jorden var platt. 

Jag tänker direkt på den fantastiska östkustraplåten "I Got A Story To Tell", där Biggie har samlat sina vänner över en påse 'weed' för att berätta vad som hände honom häromkvällen. Först får vi höra historien: han ligger med frun till en basketspelare, som råkar komma hem tidigt, men Biggie löser det hela på ett lika fiffigt som våldsamt sätt. Sedan får vi höra vännernas reaktion på storyn. 

Det är det bästa med låten; skratten, kommentarerna och den testosteronstinna gemenskapen. Vissa kvällar är det allt man behöver. Som igår. Man berättar en sann (nåväl) historia, och näste man försöker toppa den. Sedan går det vidare, runt runt, och blir bara värre och värre - roligare och roligare. Tills det kommer någon man inte kan lita på, en främling, en läcka, och man måste genast bete sig myndigt igen.

Inga kommentarer: